برگزاری یک هزار و ششصد و بیست و هشتمین جلسه دفاعیه پایان نامه سطح سه

شناسه خبر : 158074

1404/02/20

تعداد بازدید : 6

برگزاری یک هزار و ششصد و بیست و هشتمین جلسه دفاعیه پایان نامه سطح سه
یک هزار و ششصد و بیست و هشتمین جلسه دفاعیه پایان نامه سطح سه با موضوع "مخاطب‌‌شناسي در سيره كلامي حضرت ابراهيم (عليه‌السلام)" از نگاه قرآن و حديث برگزار شد.

با تأييدات خداوند متعال و با استعانت از حضرت ولي عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف جلسه دفاعیه سرکار خانم الهام غنائی زاده با موضوع   مخاطب‌‌شناسي در سيره كلامي حضرت ابراهيم (عليه‌السلام) از نگاه قرآن و حديث مورخ 1404/02/15 ساعت 08:00 در مرکز آموزش‌های غیرحضوری به صورت ويدئو كنفرانس با حضور و مشارکت فعال همه اعضای هیأت محترم داوران برگزار گردید. 

چکیده:


این تحقیق به بررسی سیره کلامی حضرت ابراهیم (علیه‌السلام) از منظر قرآن و حدیث می‌پردازد. مسئله اصلی تحقیق، تحلیل روش‌ها و سیره کلامی ایشان در مواجهه با گروه‌های مختلف از جمله مشرکان، مؤمنان و بستگان است. هدف اصلی در این تحقیق شناسایی و تحلیل اصول و روش‌های سیره کلامی حضرت ابراهیم (علیه‌السلام) بر اساس قرآن و حدیث است. فرضیه تحقیق بر این مبنا است که به نظر می رسد که حضرت ابراهیم (علیه‌السلام) در سیره کلامی خود، از روش‌های مختلف  از جمله استفاده از احترام، منطق و استدلال، خطاب محبت‌آمیز، و شناخت شرایط روحی و اجتماعی مخاطبان بهره می‌برده است. روش تحقیق در این پایان‌نامه، تحلیلی- توصیفی است و از منابع قرآنی و حدیثی بهره گرفته شده است. یافته‌های اصلی تحقیق نشان می‌دهد که حضرت ابراهیم (علیه‌السلام) در مواجهه با مشرکان از منطق و استدلال در تفهیم پیام‌ها استفاده می‌کرد، در تعامل با مؤمنان از بشارت و انذار در  تعاملات کلامی خود بهره می‌گرفت و در برخورد با بستگان و نزدیکان، احترام و دلسوزی را سرلوحه کار خود قرار می‌داد. این یافته‌ها می‌تواند به عنوان الگویی برای مبلغان دینی در جهت بهبود روش‌های تبلیغی و تعاملات کلامی مورد استفاده قرار گیرد.    


واژگان کلیدی: سیره، سیره کلامی، حضرت ابراهیم، قرآن کریم.