برگزاری یک هزار و ششصد و هفدهمین جلسه دفاعیه پایان‌نامه سطح‌سه

شناسه خبر : 156084

1403/12/20

تعداد بازدید : 4

برگزاری یک هزار و ششصد و هفدهمین جلسه دفاعیه پایان‌نامه سطح‌سه
یک هزار و ششصد و هفدهمین جلسه دفاعیه پایان‌نامه سطح‌سه با موضوع "بررسي تطبيقي راه هاي امحاء فقر از جامعه اسلامي طبق نظر شهيد صدر و نويسنده الحياه" برگزار شد.

با تأييدات خداوند متعال و با استعانت از حضرت ولي عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف جلسه دفاعیه سرکار خانم منیژه سالاری با موضوع بررسي تطبيقي راه هاي امحاء فقر از جامعه اسلامي طبق نظر شهيد صدر و نويسنده الحياه مورخ 1403/10/29 ساعت 10:00 در مرکز آموزش‌های غیرحضوری به صورت ويدئو كنفرانس با حضور و مشارکت فعال همه اعضای هیأت محترم داوران برگزار گردید.


چکیده
مسئله فقر و فقرزدایی، از جمله مسائل مهمی هستند که آیات و روایات فراوانی در مورد آن وجود دارد؛ که بیانگر اهمیت فوق¬العاده این مسئله در بین آموزه‌های دینی است. تلاش‌های زیادی در عرصه اقتصادی، در طول تاریخ، توسط اندیشمندان اسلامی صورت گرفته است؛ از جمله سید محمدباقر صدر، فقیه و متفکر شیعه، محمدرضا حکیمی، فیلسوف و متفکر و نویسنده ایرانی، در بسیاری از آثار خود به این مسئله پرداخته‌اند. این نوشتار به بررسی مهم‌ترین دیدگاه‌های این دو اندیشمند، در خصوص روش‌های امحاء فقر از جامعه اسلامی و نقاط اشتراک و افتراق آن می‌پردازد. این نوشتار، با روش توصیفی- تحلیلی و با تکیه بر منابع کتابخانه‌ای صورت گرفته است و هدف اصلی آن، بیان روش‌های امحاء فقر، نقاط اشتراک و افتراق نظریات شهید صدر و استاد حکیمی، در دو کتاب اقتصادنا و الحیات می‌باشد. نتیجه حاصل از این نوشتار، حاکی از آن است که دیدگاه این دو اندیشمند، مبتنی بر تعالیم و آموزه‌های دینی است. گرچه در بسیاری از موضوعات مانند اقتصاد اسلامی، عدالت اجتماعی و تأمین اجتماعی در نظر این دو اندیشمند، تفاوتی به چشم نمی‌خورد، اما در برخی دیگر از موضوعات مانند توازن اجتماعی و تقدم مساوات بر عدالت، تفاوت نظر وجود دارد و البته آن هم ناظر بر آن است که استاد حکیمی یک جامعه آرمانی و حکومت جهانی را مد نظر دارد؛ برخلاف شهید صدر که جامعه امروزی، مد نظر اوست.
کلیدواژه: فقر، امحاء، جامعه اسلامی، شهید صدر استاد حکیمی