برگزاری یک هزار و پانصد و نود و هشتمين جلسه دفاعیه پایان‌نامه سطح سه

شناسه خبر : 154947

1403/11/27

تعداد بازدید : 22

برگزاری یک هزار و پانصد و نود و هشتمين جلسه دفاعیه پایان‌نامه سطح سه
یک هزار و پانصد و نود و هشتمين جلسه دفاعیه پایان‌نامه سطح سه با موضوع نقش زنان درباري درگسترش و تثبيت فرهنگ تشيع در دوره ي صفويه برگزار شد.


با تأييدات خداوند متعال و با استعانت از حضرت ولي عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف جلسه دفاعیه سرکار خانم سمیه قدمعلی زاده داریونی با موضوع نقش زنان درباري درگسترش و تثبيت فرهنگ تشيع در دوره ي صفويه مورخ 1403/09/19 ساعت 08:00 در مرکز آموزش‌های غیرحضوری به صورت ويدئو كنفرانس با حضور و مشارکت فعال همه اعضای هیأت محترم داوران برگزار گردید.


 چکیده

 زنان درباری شیعه‌مذهب همواره در تاریخ سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایران تأثیرگذار بوده‌اند. در میان بانوان درباری حکومت‌های شیعی که در طی سالیان مختلف بر ایران حکومت کرده‌اند، زنان دربار حکومت صفویه فعال‌ترین بانوان در عرصهٔ فرهنگی و سیاسی بوده و به‌واسطه‌ی انجام فعالیت‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، بیشترین نقش را در گسترش و تثبیت تشیع به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم داشته­اند. این تحقیق به روش توصیفی و تحلیلی و باتکیه‌بر منابع کتابخانه‌ای و دیجیتالی گردآوری‌شده و نتایج حاصله حاکی از آن است که زنان درباری شیعه در دوره صفویه از نظر شخصیتی، بانوانی مقتدر، مدبر، بانفوذ و باسواد بوده و با تسلط خود بر شاهان و با استفاده از وضعیت خوب مالی نقش مهمی در پیشرفت مذهبی و فرهنگی کشور و ترویج فرهنگ تشیع در جامعهٔ آن زمان ایفا نمودند. پیامدهای اقدامات این بانوان در عرصه‌های مختلف فرهنگی و مذهبی، از طریق ساخت بناهای مذهبی و نهادهایی چون مدارس و بازسازی بقاع متبرکه که به طور مستقیم با اندیشهٔ تشیع پیوند دارند و همچنین فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی آنها از طریق ساخت اماکن عام‌المنفعه و تدابیر سیاسی‌شان که به برقراری آرامش در کشور و مصالحه با حکومت‌های سنی‌مذهب منجر می‌شد، به گسترش و نهادینه‌شدن فرهنگ تشیع در کشور منتهی شده است.

 کلیدواژه‌ها: زنان درباری، فرهنگ تشیع، عصر صفویه، اقدامات فرهنگی، اقدامات اجتماعی، اقدامات سیاسی