برگزاری یک هزار و چهارصد و پنجاه و نهمین جلسه دفاعیه

شناسه خبر : 139283

1402/09/13

تعداد بازدید : 24

برگزاری یک هزار و چهارصد و پنجاه و نهمین جلسه دفاعیه
یک هزار و چهارصد و پنجاه و نهمین جلسه دفاعیه پایان نامه سطح 3 با موضوع "شفا بخشی آیات قرآن در درمان بیماریهای روحی با توجه به آثار آیت الله جوادی آملی" برگزار شد.

 

با تأييدات خداوند متعال و با استعانت از حضرت ولي عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف جلسه دفاعیه سرکار خانم مهديه شجاع الديني با موضوع "شفا بخشی آیات قرآن در درمان بیماریهای روحی با توجه به آثار آیت الله جوادی آملی" در روز شنبه مورخ 1402/09/11 ساعت 08:00 در مرکز آموزش های غیر حضوری به صورت ويدئو كنفرانس با حضور و مشارکت فعال همه اعضای هیأت محترم داوران برگزار گردید

چکیده:
انسان دارای دو بعد جسمانی و روحانی است و شفابخشی قرآن اعمّ از درمان دردهای جسمی و روحی اصل تخلف¬ناپذیر و جزء حقایق مسلم و از بدیهیات است که عقل و نقل آن را تأیید کرده است. نقش شفابخشی قرآن در شناخت و درمان بیماری¬های روحی و رفع تشتت‌ها، اضطراب¬ها و آفات درونی جهت دستیابی به آرامش و از آن مهم¬تر کمال انسانی نمود پیدا خواهد کرد. هدف پژوهش حاضر، تبیین نقش شفابخشی قرآن در درمان بیماری¬های روحی با تأکید بر آثار آیت¬الله جوادی آملی به روش توصیفی-تحلیلی است که شفابخشی قرآن را در دو بعد بیماری¬های شناختی- اعتقادی و اخلاقی- رفتاری مورد بررسی قرار داده است. در این پژوهش در هر فصل، ابتدا بیماری¬های روحی، معرفی و سپس راه درمان آن¬ها بیان گردیده‌ است. بر پایه یافته‌ها و نتایج تحقیق، قرآن دارای دو سِمَت است: براي مؤمنان شفا و رحمت، و براي تبهكاران‏ خسارت و خسران. محرومیت انسان از هدایت و شفاى قرآن، معلول شرایط و قابلیت¬هاى روحى خود اوست.  شرک، کفر، فسق، نفاق، ضعف ایمان، جهل، شک و تردید، اندیشه¬ی متحجّرانه از مهم¬ترین بیماری¬های شناختی-اعتقادی و کبر، حسادت، کینه و عداوت، تعصب و حمیّت، طمع کردن در نامحرم از مهم¬ترین بیماری¬های اخلاقی-رفتاری محسوب می‌شود. شفابخشی قرآن در دو بعد نظری و عملی صورت می¬پذیرد. قرآن كريم، ضعف‏هاي مربوط به حكمت نظري را با برهان عقلي، ارجاع متشابهات به محکمات، آگاهی از انواع مغالطه و شناخت آسیب‌های دل و در نهایت دستیابی به یقین شفا مي‏دهد و بیماری‌هاي مربوط به حكمت عملي را با تهذيب نفس و تصفيه¬ی دل، تقوا، موعظه و نصیحت‌ بهبود مي‏بخشد و در نتیجه، همه¬ی بيماري¬هاي اعتقادي و اخلاقي انسان را درمان مي‏كند. قرآن كريم كه مدّعي شفابخشي است، هم عهده‏دار پیشگیری و هم متكفل درمان است.  شفابخشي قرآن قطعي است و هر كس به محضر قرآن بيايد و آن¬را بفهمد و بپذيرد و به پيام‏هايش عمل كند، به يقين بيماري‏هاي دروني‏اش شفا مي‏يابد. در واقع خداوند بر دستیابی به یک زندگی سعادتمند در سایه¬سار تمسک به قرآن و توأم با خوشبختی، تأکید دارد و اراده و مشیّت الهی بر این قرار گرفته که انسان از این راه بر بیماری¬ها غلبه یابد.

واژگان کلیدی: شفابخشی قرآن، بیماری های روحی، درمان، آیت الله جوادی آملی.